Wine Exploring Festival

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

ΤΣΙΛΙΛΗΣ

ΤΣΙΛΙΛΗΣ

Στους πρόποδες των Μετεώρων, στο σπήλαιο της Θεόπετρας, ανακαλύφθηκαν ανάμεσα στα άλλα, κουκούτσια σταφυλιών από την Παλαιολιθική Εποχή που μαρτυρούν την πανάρχαια συνύπαρξη του τόπου με το αμπέλι.Το μυστηριακό περιβάλλον των Μετέωρων μεταλαμπαδεύεται στον οίνο και τα αποστάγματα μέσω ενός ιδιαίτερου terroir και καθιστά την περιοχή διαχρονική κοιτίδα παραγωγής κρασιών και αποσταγμάτων σταφυλιού. Στη Ράξα Τρικάλων, ιδρύθηκε το 1989 η αμπελουργία-οινοποιία-αποσταγματοποιία Τσιλιλή. Η οικογένεια Τσιλιλή είναι η πρώτη που τυποποίησε τσίπουρο στη Θεσσαλία, με την ομώνυμη γεωγραφική ένδειξη, αναγνωρισμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στην προσπάθεια για την ανάδειξη και διεθνή καταξίωση του τσίπουρου, του αυθεντικού αυτού Ελληνικού ποτού. Την τελευταία δεκαετία, έχοντας ως σκοπό τη συνάντηση των αναγκών του ελληνικού αλλά και διεθνούς καταναλωτικού κοινού με το δημιουργικό όραμα των ανθρώπων της αποσταγματοποιΐας-οινοποιΐας Τσιλιλή, δημιουργούνται νέες σειρές οινικών προϊόντων συνδυάζοντας τις παραδοσιακές αξίες με τις σύγχρονες πρακτικές.