Wine Exploring Festival

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΛΑΔΟΣ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΛΑΔΟΣ

Το «Οινοποιείο Κλάδος» είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1997 με πρωτοβουλία του Εμμανουήλ Κλάδου ο οποίος είναι χημικός-οινολόγος από το 1979.
Οι πρώτες εγκαταστάσεις ήταν ένας μικρός χώρος στο δήμο Ρεθύμνου. Το 2007 το οινοποιείο μεταφέρθηκε στη Σκεπαστή Ρεθύμνου σε ένα σύγχρονο κτίριο 700 τετραγωνικών μέτρων. Το οινοποιείο περιβάλλεται από έναν αμπελώνα όπου καλλιεργείται, σύμφωνα με τα βιολογικά πρότυπα της ΔΗΩ, η τοπική λευκή ποικιλία Βιδιανό. Το 2014 η επιχείρηση πέρασε στη νέα γενιά της οικογένειας, τον Στέλιο, που μεγάλωσε μέσα στο οινοποιείο και είναι απόφοιτος του τμήματος Χημείας του πανεπιστημίου Κρήτης και του τμήματος οινολογίας του πανεπιστημίου της Πιατσέντζα, ενώ είναι πλέον και επισκέψιμο. Η γεωγραφική θέση του οινοποιείου καθώς και οι προηγμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, ευνοούν στη διοργάνωση ξεναγήσεων, γευσιγνωσίας και εκδηλώσεων. Σήμερα παράγονται περίπου 100.000lt κρασί το χρόνο, το οποίο διατίθεται στον καταναλωτή τόσο συσκευασμένο σε ασκούς (Bag-in-Box) όσο και σε μπουκάλι. Οινοποιούνται οι ερυθρές ποικιλίες Κοτσιφάλι, Merlot, Cabernet Sauvignon και Syrah καθώς και οι λευκές ποικιλίες Βιδιανό, Βηλάνα, Πλυτό, Θραψαθήρι, Μοσχάτο Σπίνας και Sauvignon Blanc.